Resursa umană bine gestionată, cheia succesului în afacere

Cea mai importantă resursă într-o companie de succes este resursa umană. Anagajatorul trebuie să înțeleagă că o firmă nu are cum să reziste fără angajați buni, care puși în funcțiile potrivite dau randament maxim. Bineînțeles că și motivația angajatului de a da acest randament contează și ea se cuantifică într-un pachet salarial atractiv. De ce? Deoarece dincolo de a fi angajați, acești oameni au familii, nevoi financiare, aspirații care nu trebuie neglijate.

Un angajator este nevoit să facă alegeri dificile legate de priorități dar totodată să își mențină echipa pe calea cea bună, să renunțe la strategii defectuoase, să reducă pierderile și atunci trebuie să încerce ceva nou, care să-l ajute să măsoare ceea ce contează. Obiectivele trebuie să definească scopurile prioritare, iar rezultatele reprezintă modul prin care aceste obiective sunt atinse prin acțiuni specifice, măsurabile, într-un interval de timp stabilit. Prin sistemul OKR, Objectives and Key Results, persoane precum Bono, Gates și Google au reușit să schimbe lumea.

Angajații potriviți, resursele succesului

Resursa umană reprezintă o problemă reală pentru fiecare angajator în condițiile în care fluctuația de personal în zilele noastre este mare, angajatul după o scurtă perioadă luând decizia să plece.  Investiția într-un angajat nu înseamnă doar instruirea lui de bază, ci și continuarea acelei investiții în viitor, în ceea ce privește motivarea financiară, comportamentul față de acesta, poziționarea lui în posturile pentru care se potrivește conform studiilor și competențelor sale profesionale.

Accelerator de carieră

Optimoo reprezintă nu doar o soluție de pontaj și management al resurselor umane, prin care puteți monitoriza prezența angajaților la locul de muncă. Optimoo este și un accelerator de carieră, o aplicație care vă ajută și să aflați comportamentul și randamentul angajaților dumneavoastră.

În urma evaluărilor continue ale angajaților puteți identifica angajatul potrivit pentru postul potrivit. Veți avea posibilitatea de a le evalua după competențele lui, motivația de a lucra, atitudinea față de munca prestată și cunoscând punctele forte ale angajaților dumneavoastră veți putea să le propuneți posturile unde considerați că vor putea face performanță. Acești angajați posibil să fi trecut prin anumite procese de specializare, informațiile învățate fiind utile de pus în practică la locul de muncă, într-o poziție nouă care i se oferă. Este mult mai avantajos să îți păstrezi oamenii de valoare, gata instruiți, decât să repeți procesul de instruire cu noi și noi angajați. Înseamnă timp, energie și bani irosiți.

Angajații reprezintă fundația unei companii, iar angajatorii trebuie să înțeleagă că este important să lucreze cu oameni de calitate și să facă tot posibilul pentru a-i menține.